Uut de ouwe deus januari 2022 Oud-leerlingen St. Leonardusschool Oosterhout.

v.l. n. r. : Steef Spaan – Richard Rikken – Steven van Woerkom – Wim van Kempen

In 2012 organiseerden 4 voormalige leerlingen van de St. Leonardusschool, Steven Spaan, Richard Rikken , (ondergetekende) en Wim van Kempen (bakker), een mini-reünietje. Aanleiding? Het was namelijk ruim 60 jaar (of meer) geleden dat zij als kwartet jongetjes van 7, 8 jaar op een warme, zomerse woensdagmiddag een wandeltocht maakten naar de juffrouw van hun 3e (?) klas. Het was juffrouw Braam. Ze woonde toen in Lent. Wie er toen het initiatief heeft genomen, konden we ons niet meer herinneren. We vonden destijds echter dat we namens onze klas onze excuses aan moesten bieden voor ons onaangepast gedrag tijdens de lessen van juf Braam. Sommigen van ons konden zich herinneren dat de juffrouw zich ‘de hoare uut de kop trok’ van pure onmacht om onze misdragingen. Ik schrijf ‘onze’ maar ik neem toch aan dat wijzelf ons tot het brave deel van de klas vonden behoren. Anders hadden we die vredesmissie zeker niet onder- nomen.

Enfin, de juf heeft ons destijds heel vriendelijk ontvangen; een glaasje limonade ingeschonken en dat was het dan. Over de dijk terug naar Oosterhout terwijl een enorme onweersbui over ons uitbarstte (konden enkelen van ons zich nog herinneren). Of het daarna beter is gegaan wist niemand van ons meer. We zijn als afsluiting van ons genoeglijke mini-reünietje nog even langs het adres in Lent gegaan van juf Braam, zoals we ons dat dachten te herinneren, Laauwikstraat 28. De plaats klopte, de straatnaam? Dat vroegen we ons af. En ja hoor, we hebben aangebeld, maar géén gehoor.

De historische kring heeft deze foto en tekst gekregen van Steven van Woerkom.

 

Heeft u ook nog oude foto’s van Oosterhout, Slijk-Ewijk of Loenen, dan zouden wij die graag scannen en evt. plaatsen in Dorpsgeluiden.

vr. gr. Frans Spaan

Historischekringoosterhout@gmail.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven